Wij zijn GRCA Full Member

Nadat we vorig jaar het GRCA member certificaat behaalden zijn wij nu Full Member. Dit betekent dat wij onze producten van glasvezelversterkt beton produceren volgens de richtlijnen van het GRCA.

GRCA

De GRCA, de International Glassfibre Reinforced Concrete Association, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, was de eerste vereniging voor leden van de GRC-industrie. Het werd bijna 45 jaar geleden opgericht om deze snelgroeiende industrie te dienen.

Full Member

Het afgelopen jaar hebben we gewerkt aan onze doelstelling: het behalen van het GRCA Full member. Het GRCA Full membership gaat een stap verder dan het gewone membership. Zo werden wij beoordeeld door een onafhankelijke instantie die wordt aan gewezen door de GRCA. Wij moesten aantonen dat wij voldoende kennis en deskundigheid in huis hebben om GRC elementen te ontwerpen en produceren die voldoen aan de richtlijnen die de GRCA stelt. Ook bevestigt het full membership dat wij over kwaliteitssystemen en productiecontroles beschikken. Het full membership geeft de opdrachtgevers zekerheid dat zij met een professionele partij zaken doen.

Vanuit de huidige markt komt steeds meer vraag naar GRC producten en gespecialiseerde productiebedrijven. mbX maakt al veel langer producten van hogesterktebeton, versterkt met glasvezel. Sinds april 2020 is mbX officieel member van de GRCA en sinds april 2021 is mbX officieel Full Member.

Voordelen van GRC

Elementen gemaakt van glasvezelversterkt beton (GRC) zijn lichter en dunner. GRC elementen kunnen we tot wel 12 mm dik spuiten. Dit scheelt in grondstoffen en een forse gewichtsreductie in zowel het element als de achterliggende constructie.

  • Geen contramal meer nodig;
  • Minimale paneeldikte van 12 mm;
  • Hogere buigsterktes;
  • Materiaalarm;
  • Gewichtsreductie van circa 60 procent;
  • Grote vormvrijheid;
  • Besparing op benodigde achter constructie door lager gewicht.

De eigenschappen van GRC zijn niet alleen interessant vanwege de grote milieu voordelen maar ook omdat het complexe uitdagingen en geometrische vormen mogelijk maakt. Doordat de elementen uiterst dun kunnen worden geproduceerd en daardoor lichter zijn, is het materiaal zeer geschikt voor projecten waar ruimtebesparing en gewicht belangrijke factoren zijn. De eigenschappen van het materiaal creëren een grote vormvrijheid. Dit maakt de ontwerpmogelijkheden eindeloos.

Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Wil je weten wat glasvezelversterkt beton voor jouw ontwerp kan betekenen? Neem contact met ons op! Wij vertellen je er graag meer over.

Bjorn van Overveld

Commercieel Directeur mbX

mbX is specialist in hogersterktebeton en glasvezelversterkt beton. Met onze producten kunnen we de meest complexe vormen maken. Heb je een vraag over onze producten, of wil je weten wat wij voor jouw project kunnen beteken? Ik help je graag verder.

stuur mij een email