GRCA Full Member 2023-2024

 

Nadat we vorig jaar het GRCA member certificaat behaalden zijn wij nu Full Member. Dit betekent dat wij onze producten van glasvezelversterkt beton produceren volgens de richtlijnen van het GRCA.

mbX heeft opnieuw het volledige lidmaatschap verkregen van The International Glassfibre Reinforced Concrete Association (GRCA) voor het jaar 2023-2024. Deze prestigieuze erkenning benadrukt onze toewijding aan kwaliteit, innovatie en duurzaamheid binnen de GRC-industrie.

Sprayed GRC als Premix GRC
Als volledig lid van GRCA voldoet mbX aan de strengste normen en richtlijnen voor zowel sprayed GRC als Premix GRC. Dit betekent dat onze producten en processen grondig zijn gecontroleerd en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen die door GRCA worden gesteld.
GRCA fungeert als een wereldwijd platform dat de belangen van de GRC-industrie behartigt en professionals samenbrengt om kennis en best practices te delen. Als mbX profiteren we van de voordelen van dit lidmaatschap, waaronder toegang tot waardevolle netwerkmogelijkheden en de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale evenementen en congressen.

Architectonische gevels
Onze full membership status bij GRCA is een bevestiging dat we onze klanten hoogwaardige GRC-oplossingen bieden. We hebben een team van ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen, produceren en installeren van GRC-producten voor architectonische gevels.
Bij mbX geloven we in het creëren van duurzame en esthetisch verbluffende oplossingen die voldoen aan de eisen van moderne architectuur. Onze GRC-producten combineren de veelzijdigheid van beton met de lichtheid en sterkte van glasvezel, waardoor ze ideaal zijn voor zowel functionele als decoratieve toepassingen.

mbX staat klaar voor de architect, aannemer, ontwikkelaar of eigenaar. Onze deskundige teams begeleiden het hele proces, van ontwerp en engineering tot productie en installatie, om ervoor te zorgen dat elk project een succes wordt.
Kies voor mbX en profiteer van ons full membership bij GRCA, onze technische expertise en onze toewijding aan uitmuntendheid. Neem contact met ons op en ontdek hoe we jouw GRC-project naar nieuwe hoogten kunnen tillen.

 

 

Voordelen van GRC

Elementen gemaakt van glasvezelversterkt beton (GRC) zijn lichter en dunner. GRC elementen kunnen we tot wel 12 mm dik spuiten. Dit scheelt in grondstoffen en een forse gewichtsreductie in zowel het element als de achterliggende constructie.

  • Geen contramal meer nodig;
  • Minimale paneeldikte van 12 mm;
  • Hogere buigsterktes;
  • Materiaalarm;
  • Gewichtsreductie van circa 60 procent;
  • Grote vormvrijheid;
  • Besparing op benodigde achter constructie door lager gewicht.

De eigenschappen van GRC zijn niet alleen interessant vanwege de grote milieu voordelen maar ook omdat het complexe uitdagingen en geometrische vormen mogelijk maakt. Doordat de elementen uiterst dun kunnen worden geproduceerd en daardoor lichter zijn, is het materiaal zeer geschikt voor projecten waar ruimtebesparing en gewicht belangrijke factoren zijn. De eigenschappen van het materiaal creëren een grote vormvrijheid. Dit maakt de ontwerpmogelijkheden eindeloos.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Wil je weten wat glasvezelversterkt beton voor jouw ontwerp kan betekenen? Neem contact met ons op! Wij vertellen je er graag meer over.

Bjorn van Overveld

Commercieel Directeur mbX

mbX is specialist in hogersterktebeton en glasvezelversterkt beton. Met onze producten kunnen we de meest complexe vormen maken. Heb je een vraag over onze producten, of wil je weten wat wij voor jouw project kunnen beteken? Ik help je graag verder.

stuur mij een email