13.000 m2 aan gevelelementen voor The View – Rotterdam

 

Aan de Rijnhaven in Rotterdam bouwt Van Omme & de Groot een nieuw appartementencomplex, The Bayhouse, en het naastgelegen MGallery hotel. Beide nieuwbouwprojecten zijn bekend onder de gezamenlijke naam, The View. Voor The View gaat mbX 13.000 m2 aan glasvezelversterkte gevelelementen produceren.

LUXE APPARTEMENTEN

Op 3 februari 2020 zijn de werkzaamheden herstart van de bouw van The Bay House en het naastgelegen MGallery by Sofitel hotel. Direct aan de Rijnhaven op Katendrecht in Rotterdam. Het wooncomplex Bay House krijgt tien verdiepingen met 110 luxe appartementen. Hiervan zijn 22 huurappartementen met een eigen entree en 88 koopappartementen. Het naastgelegen MGallery hotel zal bestaan uit ruim 200 kamers, een restaurant, rooftopbar, terras, wellness center en evenementenruimte. Het ontwerp van The View is afkomstig van Joke Vos Architecten. The View krijgt een robuuste look met een lichte kleur. Op deze manier streeft Joke Vos naar stoere elegantie. Het gevelraster van glasvezelversterkte beton refereert naar de havengebouwen en wordt verfraaid met glazen puien.

GLASVEZELVERSTERKTE GEVELELEMENTEN

Voor The View gaat mbX 13.000 m2 aan glasvezelversterkte gevelelementen produceren. De productie bestaat uit vlakke gevelbanden in de kleur grijs. Daarnaast produceert mbX ook diepzwarte gevelbanden met een structuur erin. Door de structuur lijkt het of de elementen ‘gekreukt’ en flexibel zijn. De combinatie van deze elementen sluit uitstekend aan bij de visie van stoere elegantie die de architect voor ogen heeft. Naar verwachting start de productie medio 2021. De looptijd van dit project betreft ongeveer twee jaar. Eind 2022/begin 2023 zullen de laatste elementen voor The View onze fabriek uitrollen.

VERGELIJKBARE PROJECTEN

mbX heeft ruime ervaring met de productie van gevelelementen in hogesterktebeton en met glasvezelversterkt beton. Door het gebruik van deze methodes kan mbX haar producten doorgaans lichter en dunner uitvoeren dan in traditioneel beton. Zo heeft mbX onder andere voor het centraal station van Arnhem 1500 dubbelgekromde HPC gevelelementen geproduceerd. Voor station Lansingerland-Zoetermeer produceerde mbX 3.600 m2 aan HPC-elementen.