mbX is member van de GRCA

 

mbX is member van de GRCA, International GlassFibre Reinforced Concrete Association. Dit houdt in dat wij onze producten volgens de richtlijnen van de GRCA produceren. 

GlassFibre Reinforced Concrete Association

De Glassfibre Reinforced Concrete Association, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, was de eerste vereniging voor leden van de GRC-industrie. Het werd bijna 45 jaar geleden opgericht om deze snelgroeiende industrie te dienen.

Vanuit de huidige markt komt steeds meer vraag naar GRC producten en gespecialiseerde productiebedrijven. mbX maakt al veel langer producten van hogesterktebeton versterkt met glasvezel. Sinds april is mbX officieel member van de GRCA. Bekijk hier het profiel van mbX op de GRCA website.

Elementen van GRC worden op verschillende manieren geproduceerd, zowel gieten als spuiten is mogelijk. Door GRC te spuiten in onze flexibele mal kunnen de elementen uiterst dun worden geproduceerd. Een minimale dikte van 10 mm is al mogelijk. Er is veel minder cement nodig.

De voordelen van GRC:

  • Geen contramal meer nodig;
  • Minimale paneeldikte van 12 mm;
  • Hogere buigsterktes;
  • Materiaalarm;
  • Gewichtsreductie van circa 60 procent;
  • Grote vormvrijheid;
  • Besparing op benodigde achter constructie door lager gewicht.

De eigenschappen van GRC zijn niet alleen interessant vanwege de grote milieu voordelen maar ook omdat het complexe uitdagingen en geometrische vormen mogelijk maakt. Doordat de elementen uiterst dun kunnen worden geproduceerd en daardoor lichter zijn, is het materiaal zeer geschikt voor projecten waar ruimtebesparing en gewicht belangrijke factoren zijn. De eigenschap van het materiaal creëert een grote vormvrijheid. Dit maakt de ontwerpmogelijkheden eindeloos. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je weten wat GRC voor jouw ontwerpen en/of project kan betekenen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over.