mbX vervangt gevel van Arnhem Centraal

De gevel van treinstation in Arnhem wordt na zes jaar vervangen. De reden hiervoor is de naamswijziging die het tijdens de opening heeft gekregen. mbX gaat hiervoor de vervangende gevel elementen produceren van hogesterktebeton.

EERSTE PROJECT VAN mbX

De productie van de unieke dubbelgekromde gevelelementen voor Station Arnhem in 2013 was het allereerste project van mbX. Wij produceerden in totaal 1600 unieke dubbel gekromde gevel elementen en dakpanelen. Deze productie was naar naar het indrukwekkende ontwerp van UNStudio. Met behulp van een speciaal gemaakte betonmix en flexibele mallen zijn de elementen geproduceerd. Hergebruik van de mallen zorgde voor een hogere efficiëntie en lagere kosten. Dit project heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept zoals de Nederlandse BetonPrijs in 2015 en de Europese Betonprijs in 2016.

NAAMSVERANDERING

Op 9 november 2015 is het vernieuwde station officieel geopend. Tijdens de opening kreeg het de naam Arnhem Centraal. De intentie was om het woord ‘Centraal’ toe te voegen aan de gevel van het station. Inmiddels is de naamsverandering overal doorgevoerd, behalve op de gevel. Daar gaat in 2021 verandering in komen. Na zes jaar wordt de gevel vervangen met de nieuwe naamsaanduiding Arnhem Centraal erop. Net als in 2013 is mbX betrokken als specialist voor het produceren van de vervangende gevelelementen. In opdracht van Sorba Projects gaat mbX de gevelelementen produceren ter vervangen van de gevel. Dit is inclusief de ‘nieuwe’ naam.