mbX werkt aan groot woningbouw project in UK

 

North Quay, het meest zuidelijke puntje van Engeland, wordt omgevormd tot een spannende nieuwe kustwijk. De mensen kunnen hier wonen, werken, winkelen, eten, verblijven en genieten van de prachtige locatie aan het water. Voor de realisatie van ontwikkelingsproject produceert mbX gevelelementen van glasvezelversterkt beton (GRC) voor de woonblokken en appartementencomplexen.

Hayle North Quay

In het opvallende landschap van de Hayle- monding profiteert de site van de werelderfgoedstatus, een prachtig zandstrand en een werkende haven. Plannen voor de ontwikkeling omvatten luxe woningen, een mix van winkels, goed ontworpen open ruimtes, aantrekkelijke, voetgangersvriendelijke straten, extra parkeergelegenheid en de uitbreiding van bestaande ligplaatsen; het creëren van een wenselijke bestemming voor iedereen.

GRC GEVELELEMENTEN

Voor het project gaat mbX de gevelelementen versterkt met glasvezels (GRC) produceren. In totaal gaat het om 325 gevelelementen gemaakt in de kleuren grijs en zwart. Als afwerking worden de elementen gestraald. De leverantie bestaat uit kolommen, gevelbanden en plafond elementen.

VOORDELEN VAN GRC

In eerste instantie was het deel dat mbX voor haar rekening neemt ontworpen als traditioneel beton en metselwerk. Vanwege de gunstige eigenschappen van GRC is er gekozen om de gevelelementen in GRC te maken. Hierdoor kan het geheel lichter en dunner worden geproduceerd.

MEER UK PROJECTEN

Projecten in Engeland zijn voor mbX niks nieuws. Zo produceerde mbX eerder al gevelelementen voor de nieuwbouw van diverse treinstations en mixed-use projecten. Voor het nieuwe Paddington Station produceerde we 2400 GRC vinnen en gevelpanelen. Voor Farringdon Station 6500 m2 dubbel gekromde plafond- en gevelelementen.