Duurzaamheid

Duurzaam ontwikkelen en produceren

Next generation

Een minimale voetafdruk creëren met onze gehele bedrijfsvoering. Dat is onze ambitie. Duurzaam ontwikkelen en produceren staat hoog op onze agenda. Onze strategie daarin is gebaseerd op het beleid en doelstellingen van Concrete Valley Group waar wij onderdeel van zijn. mbX bestaat uit een jong team en we willen zelf, maar ook komende generaties, laten leven op een gezonde en groene planeet. Wij geloven in duurzaam bouwen en in levendige, inspirerende, stedelijke omgevingen.

CSC Gold

Elke dag werken we aan een duurzamere productie. Dat geven we op een meer verantwoorde manier vorm dan de vorige generaties. Sinds het ontstaan van mbX werken we hieraan en is inmiddels ingebed in onze cultuur. In 2023 hebben we opnieuw CSC Gold ontvangen, het certificaat voor een verantwoorde betonproductie. De Concrete Sustainability Council (CSC) zet zich wereldwijd in voor de verduurzaming van beton en stimuleert een meer verantwoorde productie in de branche. Concrete Valley en mbX voelen deze duurzame verantwoordelijkheid al jaren. Belangrijk hierin is dat groei en verduurzaming elkaar niet in de weg mogen staan, maar samengaan. De eisen hiervoor worden steeds strikter, we voldoen hieraan maar zetten graag nog een stap extra.

Milieubewuste bouwcultuur met MilieuPrestatie Gebouwen & LCA

Momenteel wordt de duurzaamheid in een gebouw vastgelegd door middel van een MPG (MilieuPrestatie Gebouwen), een belangrijke maatstaf als het gaat om het terugdringen CO2 uitstoot. Delen die de grootste bijdragen leveren aan de MPG score van een gebouw zijn gevels, vloeren en installaties. Wij vinden het belangrijk, als gevelproducent, hieraan een bijdrage te leveren en hierin samen te werken.

SGS INTRON heeft voor mbX een milieugerichte levenscyclusanalyse (LCA) uitgevoerd voor onze producten HPC (hogesterktebeton) en GRC (glasvezelversterkt beton). Voor projectontwikkelaars, architecten en aannemers is precies duidelijk welke impact onze gevels hebben op een gebouw. Het bevordert een verantwoorde bouwcultuur, daar waar wij graag voorloper in zijn.
Hierdoor kunnen we samen bouwen aan innovatieve en duurzame gebouwen, aan ‘groene’ stedelijke omgevingen en een betere wereld. We Create.

Wil je meer weten over de duurzaamheid van onze gevels?